ENG in English

Gurmeerestoran 180° nüüd Noblessneris avatud!

Gurmeerestoran 180° nüüd Noblessneris avatud!

18. augustil avati Noblessneri sadamalinnakus gurmeerestoran 180° By Matthias Diether. Restorani asutaja ning Chef de Cuisine on Berliini restoranimaailma tunnustatumaid tegijaid, Michelini tärniga pärjatud Matthias Diether. Peakokk on oma elegantse ja artistliku käekirjaga pälvinud palju rahvusvahelist tunnustust ning juhtinud mitmeid nimekaid Michelini tärni restorane üle maailma.

„Minu ambitsioon pole kohalikku köögikunsti sammukese võrra edasi aidata, vaid soov viia õhtusöök täiesti uuele tasemele – etenduseks, mida nautida kõikide meeltega,“ ütleb Matthias Diether. „Soovime oma meeskonna kulinaarse loominguga külalisi üllatada, pakkuda neile inspiratsiooni ja rõõmu.“

180° Peakokalaud pakub erilist õhtusöögikogemust, avanedes otse restorani kööki. Kümnekohalises ühislauas on võimalik lähedalt vaadata kogu toiduvalmistamise protsessi. Individuaalsetes laudades saab nautida merevaateid ning jälgida köögimeeskonna toimetamist.
Pakutakse kuuekäigulist peakoka degustatsioonimenüüd, mis põhineb puhastel ja külluslikel maitsetel ning on valmistatud vaid Dietherile ainuomases hõrgus, rikkalikus ja modernses võtmes. Tegu on kaasaegse Euroopa köögiga, mille puhul pööratakse erilist tähelepanu ka pisimatele detailidele ning veatule väljapanekule. Peakokk kombineerib kaugelt toodud eksklusiivset toorainet uudsete tehnikate abil põhjamaiste aedviljadega, tehes seda vaid talle omase fantaasia ja loomingulisusega. Menüüst leiab nii hanemaksa kui homaari, aga ka kohalikku angerjat ja astelpaju. Menüüd on võimalik lühendada neljakäiguliseks ning valikus on ka ainulaadne juurviljadele keskendunud degustatsioonimenüü.

„Armastan kasutada vaid ehedaid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid koostisosi ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Toit peab kõnelema enda eest, tõeline staar on tooraine ise – liigsete lisadeta. Minu looming on selge, maitseküllane ning esitletud kaasaegsel moel,” kirjeldab Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid.

Restoran on avatud viiel õhtul nädalas, teisipäevast laupäevani. Gurmeeõhtusöögi nautimiseks on soovitav varuda vähemalt kaks kuni neli tundi.
Olete oodatud!